Tips voor uw verblijf

Logo Tips voor uw verblijf in Egypte

De onrust baart toch veel klanten van ons zorgen, maar in de badplaatsen merk je hier helemaal niks van, het is aan de gang in Kairo en dat is zon 6.5 uur rijden, het kan wel zijn dat wij besluiten dat Kairo niet veilig genoeg is om te bezichtigen en dat de excursie geannuleerd word, maar dit is ivm uw eigen veiligheid.

Koop uw visum bij aankomst in hurghada meteen links bij de bank, dus niet via de touroperator, dit is een stuk goedkoper.

Neem een groot visum (alleen voor Sharm el Sheikh) als u naar Luxor of Cairo wilt.

Geef fooien om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, bijvoorbeeld aan de handdoeken man, deze zal dan de volgende dag een mooi plekje voor u hebben gereserveerd normaal gesproken.

Zorg dat u lokaal pint bij de bank in Egypte, in Nederland geld omwisselen kost u een hoop geld namelijk, zorg altijd dat u ponden heeft, want in Egypte rekenen ze graag meer in euro af.

Zorg dat u een prijs afspraak maakt voordat u de taxi instapt en betaal ook pas als u op de plaats van bestemming bent. De taxi in het hotel is een heel stuk duurder en ze brengen je altijd ergens naar een winkeltje van een zogenaamde vriend, zij krijgen daar commissie over.

Neem eens de lokale bus, 1 pond per persoon, vraag wel eventjes van tevoren waar deze heen gaat natuurlijk., deze busjes rijden overal en zijn minibusjes met wit en groen, gewoon aan de kant van de weg eentje aanhouden.

Ga nooit wisselen op straat, ze kennen allerlei trucjes en ineens ben je veel geld lichter, al te vaak gehoord van onze klanten helaas.

In egypte kent men geen verzekeringen, gaat u op excursie via een lokaal bureautje dan bent u dus niet verzekerd, wat zeker erg belangrijk is bij risico excursies, quad rijden, duiken etc

Heeft u nog vragen of suggesties laat het ons dan weten, wij proberen u zoveel mogelijk te helpen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken dus alle tips zijn welkom, mail ze naar info@completetravel.nl