Abu Simbel en Aswan

logoExcursie Aswan en Abu Simbel

 

Abu Simbel

De eerste dag:

U wordt om 05.00  uur  opgehaald vanuit uw hotel met een Prive de luxe airco Mini bus en Nederlandstalige gids. Het is ongeveer 4 uur rijden. U bezoekt de oude dam die op de eerste waterval van de Nijl is, de Nieuwe dam (Aswan stuwdam) ,vervolgens bezoekt u de mooie tempel van Isis, Phila tempel,deze tempel is met hulp van een Nederlandse bedrijf naar een eiland verhuisd en verplaatst nadat de tempel jaren onder het water van de Nijl kwam, daarna bezoekt u ook de onvoltooide obelisk en ziet u hoe de oude Egyptenaren een graniet stuk van de groeve hebben uitgehakt. daarna lunch op een mooie zeiltocht en zult u genieten van de natuur van de Nijl .U overnacht in het Nubische huis in Aswan. daar maakt u kennis met de Nubiers en hun cultuu,r  de nubiers zijn anders dan de Egyptenaren. bij de bouw van Aswan dam in 1960 moesten ze verhuizen naar Egypte of Soedan.veel van hun hebben Egypte gekozen.

 

De tweede dag

Vroeg vertrek met een konvooi naar Abo simbel vanuit Aswan. de Convooi vertrekt om 04.30 en komt in Abu simbel om 07.30 . de afstand tussen Aswan en Abu simbel is ongveer 280 Km

 

U bezoekt de beide tempels van Abu simbel,de tempel van Ramses 2 en de tempel van de Hathor(Godin van Schoonheid) en Nefertari de vrouw van Ramses2 de beide tempels werden in 1964-1986 verplaatst naar een hoge plaats. zij zijn bijzondere tempels want ze werden  in de berg met een hamer en beitel uitgehouwen.

 

Om 10.00 uur vertrek ,onderweg ziet u de fata morgana en om 13.00 uur komt u in Aswan aan. u hebt lunch in Aswan daarna vertrekt u naar Marsa alam.

 

Prijs 190 euro per persoon, korting bij meerdere personen mail naar info@completetravel.nl

 

1-Prive vervoer vanuit Marsa alam naar Aswan Abo simbel-Marsa alam

2-Nederlandstalige gids

3-2 keer lunch

4-Entree geld voor de vermelde bezichtigingen

5-1 nacht verblijf in het nubische huis met een Nubisch avondmaal

6-Zeil tocht.

AswanAbu Simbel